Over Jouw Puurheid

Een praktijk gericht op ontspanning en energie

Behandelen volgens de 5 natuurgerichte principes

Opgericht om te helpen

Mensen in Balans brengen

Jouw Puurheid is door mij opgericht om mensen meer in balans te brengen. Na een aantal jaren in het bedrijfsleven en de overheid begon ik steeds meer in te zien dat mijn kwaliteiten liggen in het persoonlijk contact met mensen. Door verbinding met mensen te maken haal ik meer voldoening uit mijn werk. De medewerkers in mijn team liepen hard niet vanwege het werk maar vooral door de onderlinge band die ik met ze had. Tijdens mijn fysiotherapie jaren kwam al naar boven dat ik middels gesprekken, therapie en massage echt het verschil kon maken bij mensen. Ze gingen weer uitgerust en ontspannen naar huis en voelden zich weer een stukje beter en opgelucht. Dat gevoel om weer (deels) terug te gaan naar de basis en mensen te helpen om meer in balans te komen zowel fysiek als geestelijk heeft er toe geleid dat ik vond dat ik mijn hart moest volgen en terug moest keren naar wat ik echt leuk vind en dat ik mensen helpen die balans te vinden. Zeker in deze tijden van onrust en spanning is een fysieke ontspanning, energetische balans en een geestelijk rustmoment zo hard nodig. Met mijn paramedische kennis en ervaring van het lichaam, mijn massage technieken en mijn magnetische gaven kan ik die rust zowel lichamelijk als geestelijk bieden. Zodat iedereen meer in balans raakt en weer verder kan met de uitdagingen die voor ons liggen. Mijn voorliefde ligt in de oosterse filosofie over natuurgeneeswijze en principes. Omdat je als therapeut ook nooit stil moet staan en mee moet bewegen met nieuwe kennis volg ik dit jaar een opleiding tot voetreflexoloog en wil ik mij daarna verder gaan verdiepen in oosterse behandelingsvormen als ayurveda en shiatsu.

Energie

Energie is overal om ons heen en dient te stromen en voelbaar te zijn. Waar een moeder een kind over de knie aait en daarmee onbewust het kind magnetiseert en helpt, gebruik ik actief die energie in mijn omgeving om mensen in balans te brengen. Vaak zijn fysieke ongemakken een gevolg van psychische blokkades of verstopte energie banen. Via mijn behandelingen en magnetisering breng ik deze energie weer in beweging. Dit doe ik vanuit een holistische visie dat hoofd en lichaam onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Energie zowel totaal als lokaal. Zonder energie functioneren de overige vier principes ook niet en komt de genezing niet op gangbij mensen. Ze gingen weer uitgerust en ontspannen naar huis en voelden zich weer een stukje beter en opgelucht. Dat gevoel om weer (deels) terug te gaan naar de basis en mensen te helpen om meer in balans te komen zowel fysiek als geestelijk heeft er toe geleid dat ik vond dat ik mijn hart moest volgen en terug moest keren naar wat ik echt leuk vind en dat ik mensen helpen die balans te vinden. Zeker in deze tijden van onrust en spanning is een fysieke ontspanning, energetische balans en een geestelijk rustmoment zo hard nodig. Met mijn paramedische kennis en ervaring van het lichaam, mijn massage technieken en mijn magnetische gaven kan ik die rust zowel lichamelijk als geestelijk bieden. Zodat iedereen meer in balans raakt en weer verder kan met de uitdagingen die voor ons liggen. Mijn voorliefde ligt in de oosterse filosofie over natuurgeneeswijze en principes. Omdat je als therapeut ook nooit stil moet staan en mee moet bewegen met nieuwe kennis volg ik komend jaar een opleiding tot voetreflexoloog en wil ik mij daarna verder gaan verdiepen in oosterse massage vormen als ayurveda en shiatsu.

Prikkeloverdracht

Je zenuwstelstel is het communicatienetwerk in je lichaam. Bij blokkades worden de prikkels in je lichaam niet of onvoldoende overgebracht naar je hersenen. Pijn of andere signalen komen dan niet door of juist versterkt waardoor andere signalen worden weggedrukt. Hierdoor is er geen wisselwerking tussen hoofd en lichaam en kan het lichaam niet aangeven of er wel genoeg drainage of gezonde voedingsstoffen binnenkomen. Door stimulering middels massage en magnetisering prikkel ik het lichaam en het zenuwnetwerk om die signalen weer door te laten.

Drainage

Als de energie weer vloeit en de prikkeloverdracht goed functioneert, is het belangrijk om te kijken naar de drainage van het lichaam. Hoe draineert het lichaam zich van de giftige stoffen in deze hectische maatschappij. Niet alleen lichamelijk door slechte stoffen die het binnenkrijgt via slechte voeding maar ook geestelijk door de druk die op ons staat in deze maatschappij van meedoen. Doordat het lichaam hier dagelijks aan blootstaat is het belangrijk om het lichaam te draineren. Dit kan bijvoorbeeld door veel water te drinken om zo de giftige stoffen af te voeren. Als je het lichaam niet regelmatig draineert hopen de afvalstoffen zich op en leiden tot blokkades en fysieke maar ook zeker geestelijke ongemakken. Middels massages maar ook het creëren van een ontspannen omgeving en adviezen, versterk ik de drainage van het lichaam door de afvoer van deze afvalstoffen te stimuleren.

Voeding

Het lichaam tot elke cel aan toe heeft voeding nodig. Je zenuwbanen voor de prikkeloverdracht, je lymfe voor de drainage maar ook is voeding nodig voor de balans tussen hoofd en lichaam. Niet alleen fysiek in de vorm van eten maar ook geestelijke voeding. Als je leven wordt overheerst door negatieve gedachten of de druk van het werk of gezinsleven heeft dit ook effect op de fysieke gesteldheid van je lichaam aangezien lichaam en geest een zijn. Naast een goede voeding voor het lichaam is het dus ook zaak om geestelijke te ontspannen en te ontladen om zo ook de geestelijke afvalstoffen af te kunnen voeren. Een puur moment voor jezelf te creëren.

Psyche

Als de voorgaande vier principes functioneren blijft als laatste de psyche over. Zoals al eerder aangegeven vormen lichaam en geest één geheel. Het een kan niet functioneren zonder het ander. Indien de geest niet optimaal kan ontspannen en de negatieve gedachten kan draineren gaat dit blokkeren in de andere vier principes met lichamelijke ongemakken tot gevolg waardoor het geneesproces stopt. Geestelijke balans is dus net zo belangrijk als lichamelijke.

Kom helemaal tot jezelf

bij een van onze
behandelingen