Voetreflex therapie

Reflexologie is een wetenschap die zich bezighoudt met het uitgangspunt dat er zich reflexzones op handen en voeten bevinden die corresponderen met alle klieren, organen en andere delen van het lichaam. Reflexzonetherapie is een unieke methode waarbij deze reflexzones met duim en vingers worden bewerkt. Het gebruik van voet- en handreflexzonetherapie zorgt voor:

De verlichting van stress en spanning.

De verbetering van de doorbloeding en het opheffen van blokkades in het zenuwstelsel.

Het helpen van de natuur bij het bereiken van homeostase.

Reflexzonetherapie ontspant

Zo’n 75% van de hedendaagse aandoeningen kan worden toegeschreven aan stress en spanning. Daardoor kunnen er op verschillende manieren ernstige en minder ernstige aandoeningen aan de verschillende orgaanstelsels ontstaan. De een krijgt last van hart- en vaatziekten en de ander van maag- en darmproblemen, anorexia, hartkloppingen, transpireren, hoofdpijn etc., om maar enkele van de talloze lichaamsreacties te noemen. Spanning werkt vaak als een knellende band waarmee het lichaam wordt afgesnoerd met ernstige gevolgen.

Reflexzonetherapie verbetert prikkelgeleiding en doorbloeding

Om ervoor te zorgen dat het lichaam in balans blijft, is het van het grootste belang dat de doorbloeding en de innervatie van ieder orgaan en iedere klier optimaal is. Natuurlijk dragen organen en klieren bij aan het algehele welzijn van het lichaam. Elk levert zijn eigen bijdrage, zodat het organisme efficiënt en perfect blijft werken, maar ze krijgen allemaal hun instructies van het meest ingewikkelde van alle stelsels, het zenuwstelsel. Deze draadvormige structuren, die bestaan uit bundels zenuwvezels, geleiden prikkels tussen een gedeelte van het centrale zenuwstelsel en andere delen van het lichaam. Ze vormden de ‘bedrading’ van het lichaam. En zoals bij iedere ingewikkelde bedrading kan kortsluiting problemen betekenen. Kortsluiting wordt vaak veroorzaakt door druk op een belangrijke zenuwvlecht of zelfs op één enkele zenuw, die een belangrijk orgaan innerveert. Naarmate er ontspanning optreedt, neemt de druk op de zenuwen en vaten af, waardoor de doorbloeding verbetert en dus ook de toevoer van zuurstofrijke voedingsstoffen naar alle delen van het lichaam.

Aangezien ik bij u thuis kom, kunt u zelf aangeven welke ruimte voor u het beste aanvoelt. Ik breng zelf een behandeltafel, olien en een diffuser mee. Graag verzoek ik u om 2 badlakens en een gewone handdoek gereed te hebben. Bij vragen kunt u met ons contact opnemen via het contactformulier.

Voor behandelingen in de regio Barendrecht, Ridderkerk en Albrandswaard reken ik geen reiskosten. Indien u verder woont dan reken ik €0.20 cent per kilometer retour boven op het behandeltarief.

 

€ 60

Prijs Incl. (21%) BTW

Voeg dit product toe aan je winkelmandje om een afspraak te plannen.

 

Wilt u zo vriendelijk zijn om bij het boeken van een behandeling het intake formulier in te vullen?

Kom helemaal tot jezelf

bij een van onze
behandelingen