Manuele lymfe massage

Net zoals de bloedvaten vormen de lymfevaten een netwerk door het hele lichaam, alleen bevindt er zich een groot aantal kleppen in; ze worden meestal beschouwd als een onderdeel van het bloedvaatstelsel.

Lymfe komt voort uit het bloedplasma en is een kleurloze vloeistof rijk aan cellen. Tijdens het rondstromen in het lichaam sijpelt er wat plasma door de wanden van de haarvaten en andere bloedvaten; deze gelekte vloeistof is lymfe. Een van haar eerste taken is het verzorgen van een vochtige omgeving tussen de cellen; ze baden er als het ware in. De lymfe kan rond blijven stromen dankzij een afvoersysteem in het lichaam met als eindpunt de zogenaamde verzamelstations, de lymfklieren of lymfknopen. De lymfe vervoert zowel dode en oude cellen als schadelijke bacteriën en virussen naar deze verzamelstations, waarvan er zich enkele honderden overal in het lichaam bevinden. De lymfklieren of lymfknopen fungeren ook als voorpost bij de afweer van het lichaam tegen schadelijke bacteriën, virussen, etc. Velen van ons hebben wel eens te maken gehad met gezwollen klieren, waarvan de meest bekende de liezen, de borst, de nek en de oksels zijn.

Aangezien ik bij u thuis kom kunt u zelf aangeven welke ruimte voor u het beste aanvoelt. Ik breng zelf een behandeltafel, olien en een diffuser mee. Graag verzoek ik u om 2 badlakens en een gewone handdoek gereed te hebben. Bij vragen kunt u met ons contact opnemen via het contactformulier.

Voor behandelingen in de regio Barendrecht, Ridderkerk en Albrandswaard reken ik geen reiskosten. Indien u verder woont dan reken ik €0.20 cent per kilometer retour boven op het behandeltarief.

 

€ 35

Prijs Incl. (21%) BTW

Duur van de massage: 25 minuten.

 

Wilt u zo vriendelijk zijn om bij het boeken van een behandeling het intake formulier in te vullen?

Kom helemaal tot jezelf

bij een van onze
behandelingen